Vás srdečně zve na seminář
Ekonomika pro vedoucí školní jídelny
„Ekonomika provozu školní jídelny od A do Z“
Přednáší: Ing. Marcela MATUŠINCOVÁ
Termíny konání:
- část - 1. 11. 2022 od 10.00 – 14.00hod.
- část - 1. 12. 2022, od 10.00 – 14.00hod.
Prezence účastníků od 9.45 hod.
Místo konání:
Magistrát Hl. m. Prahy, Mariánské náměstí 2, Praha, místnost: 349
Komu je kurz určen:
Kurz je vhodný pro nové začínající i stávající vedoucí školních jídelen
Účastnický poplatek:
1900 Kč vč. DPH / os.
Obsah semináře:
1. část:
- Legislativní rámec činnosti zařízení školního stravování, Zápis zařízení školního stravování,
- Zajišťování stravovacích služeb, Kalkulace ceny stravovacích služeb,
- Vybrané ekonomické aspekty činnosti školní jídelny
- Náklady a výnosy školního stravování, Doplňková činnost – náklady a výnosy
2. část:
- Účetnictví ve školní jídelně, Skladové hospodářství
- Měsíční závěrka a zúčtovací vztahy, Kontrola v zařízení školního stravování
- Vnitřní kontrolní systém (zákon č. 320/2012 Sb.), Kontrola – zřizovatel, ČŠI, HS
- FKSP a možnosti využití